09/13/2015

Kortspel

När det handlar om kortspel på BSK så talar vi inte om poker, patiens eller liknande. Då talar vi om något som oftast bättre förklaras med termen CCG. CCG står för Collectible Card Game vilket skulle kunna liknas vid samlarbilder som går att spela med. Pokémon finns till exempel som CCG men det mest kända är Magic: The Gathering. Gemensamt för de flesta kortspel är att du försöker vinna mot din motståndare genom att ha rätt kombination av kort och veta när och hur du ska spela ut dem för bästa effekt. Att kunna läsa av och gissa vad din motståndare tänker göra är också en väldigt stor del i att vinna.

 

SvenskaMagic

Magic the Gathering

BSK mästerskap
Det lilla extra som BSK erbjuder oss i år är en turneringsfinal på söndagen, där vi kommer att bjuda in de 8 deltagarna som vunnit respektive turnering under helgen till en Modern Masters 2017 draft. Det är alltså följande 8 vinnare:

  • FNM Modern
  • 93/94
  • SM Legacy
  • Standard
  • Team Sealed (hela laget)
  • Vintage

Fredag Kväll
Vi hälsar alla välkomna till årets konvent och vi börjar med en FNM i Modern. För er som föredrar att vrida på gamla kort, så hänvisar vi till att ni ska spela 93/94. De kommer även i år att spela tillsammans med oss andra (De har lite specialregler för sitt event).

Lördag Morgon
Då var det dags för den stora happeningen på årets konvent. För nu är det Legacy SM som gäller. Vi kommer att köra en extra runda i jämförelse mot en normal turnering och sedan följer top 8 på det. Om det går dåligt för dig och facit efter två rundor blir 0-2 drop. Då kan vi erbjuda en omstart men i formatet Standard istället.

Lördag Kväll
Lördagskväll handlar givetvis om slutet av Legacy SM. För oss som inte hamnar i toppen av den turneringen erbjuder vi ett lagarbete genom Team-Sealed i det nya Ixalan. Efter önskemål kommer vi köra Vintage också på lördagkvällen. Dessa turneringar kommer inte att starta förrän swissen i Legacy är avslutad, så det kan bli en förskjutning i tid om det blir många deltagare.

Söndag Morgon
8 lyckliga vinnare från fredag och lördag kommer här att få möjlighet att drafta Modern Masters 2017 alldeles gratis. För oss andra finns också en möjlighet att drafta Modern Masters 2017, även om vi får betala en slant. För er som hellre spelar constructed erbjuder vi en möjlighet att spela Vintage.

Priser
Prispoolen beror på antalet deltagare i turneringen. I princip går hela deltagaravgifterna tillbaka i priser efter att vi gjort avdrag för produktkostnader. Vinstsumman fördelas sedan i runda lag enligt följande modell (om det är Top8).

Sedan har vi ändrat lite i vår normala prisstruktur genom att skjuta över 20% av prisstrukturen till dem som avslutar turneringen men inte kommer inom den normala prisstrukturen. Det gör att vi detta år kommer att ha ungefär följande prisstruktur:

1: 25% av vinstsumman
2: 15% av vinstsumman
3-4: 10% av vinstsumman
5-8: 5% av vinstsumman
9-X: 20% av vinstsumman

Om eventet inte har Top8 så kommer prisstrukturen följa ovanstående på ett ungefär men fördelningen av priser kommer att vara efter poäng (lika poäng = samma priser). Det kommer även bli lite förskjutning neråt i prisstrukturen på Leagcy SM, då vi troligen har ~top16 prisstruktur på det eventet. Vi reserverar oss för sista minuten ändringar vad gäller deltagaravgifter. Exakta summor/priser kommer annonseras på plats.

Vinster erhålls i form av motsvarande summa i boosters (25kr/booster, Ixalan). Om du känner att du inte vill ha boosters, så kommer du få möjlighet att byta dessa mot kort i vår Pärm med kort. Det var något vi testat en tid nu och det verkar vara uppskattat. Målsättningen är att pärmen ska innehålla godsaker som passar alla (Eternalspelare, Standardspelare, Commanderspelare osv).

På Legacy SM kommer vi att gå in med en extra prissupport på 4000kr utöver deltagaravgifterna. Så om det blir 100 deltagare så blir prissupporten 4000kr + 10000kr = 14000kr.

Nocturnal events
Som ni kanske noterat så finns inga Nocturnal events uppsatta på schemat. Det betyder inte att de inte finns, det betyder bara att vi valt att låta efterfrågan styra vad vi spelar och när. Vi har förberett för att spela följande saker:

Dessa Nocturnal eventsmöjligheter har vi förberett:

  • Påsdraft, 20kr (+produktkostnad)
  • Commander 2017, 300kr
  • Ixalan draft, 100kr

För mer info gå till denna länk

Arrangör: Svenska Magic

Tider: Fre 17-03 lör 09-02, sön 09-15