09/13/2015

Rollspel

Magiker, krigare, jediriddare eller pirat är ett fåtal av möjliga roller du kan ta dig an som rollspelare. Rollspel bygger på inlevelseförmåga, fantasi och lust att skapa en intressant och spännande berättelse som alla deltagare kan känna glädje i att vara delaktiga i. Ofta har du en spelledare som beskriver världen och händelser som du sedan får chansen att påverka genom att berätta vad du vill göra. Det som händer beror alltså mycket på dig, dina vänner och ibland lite tärningsslag. Det finns massvis med olika rollspel men exempel på kända svenska rollspel är Drakar och Demoner samt Mutant.

Vi har för tillfället inga rollspelsarrangemang anmälda till BSK35.

BSK35 erbjöd följande rollspel:

– Beyond level 20
Once you were mere heroes. Now awaits godhood.

– Dread – Bakom masken
Slasherscenario i tärningslöst, berättelsedrivet rollspel

Vill du arrangera rollspel på BSK35?

Dread: Spelet

”Det är inte alltid riskfritt att önska sig mer spänning i livet”

”Du har länge känt att vardagen blivit väldigt grå och monoton, livet har liksom gått på tomgång en längre tid. Det är då du ser annonsen. Det är inte någon reality-show eller dokusåpa, utan den riktar sig till den som redan har gott om pengar och önskar lite mer intressant vardag – den riktar sig till dig. Du tvekar bara kort innan du anmäler dig till Spelet!”
Dread är ett tärningslöst rollspelssystem som istället använder ett torn av träklossar för att avgöra framgång eller motgång. Scenariet är specialskrivet för BSK35 av undertecknad. Detta rollspel bygger inte på kampanjer där man levlar sin karaktär mellan äventyren utan är istället ett cinematiskt system där vi tillsammans skapar berättelsen och frågan snarare är vem eller vilka som kan överleva till slutet av scenariot. Om man vill se ett exempel på hur det fungerar kan man titta på TableTop på YouTube där de spelar ett scenario i det här systemet. https://www.youtube.com/watch?v=H0loSZFsyoQ

Systemet lämpar sig för en spelgrupp på 3-5 personer som gillar att berätta en historia och tar cirka 4 timmar. Välkommen!

Arrangör: Peter Haraldsson
Tider: Fre 21-01

Beyond CR 20

So you´ve become like gods among men – you are still a gnat among gods.

”Last year, six legendary heroes banded together to defeat an awakened gargantuan terror out of ages lost from memory, a threat greater than any other known throughout the world, thus each proving themselves possessed of near godlike power and skill. But there are other worlds, other domains out there, and whether good or evil, gods and their ilk can be quite disdainful of any new upstarts. A delicate balance could easily be disturbed, at great cost.”

En helt fristående uppföljare till förra årets rollspel – då som nu varken mer eller mindre än ett försök att skapa den mest episka, hjältemodiga, desperata, omöjliga och underhållande slutboss-strid som Dungeons & Dragons 5th edition kan erbjuda på 5 timmar. (Lite som en hyllning till Critical Role-gänget som kör sin episka slutstrid mot en övermäktig fiende nu idag 5/10 när jag skriver detta.)

Välj mellan 12 färdiga karaktärer maxade till level 20 och häpna över din egen kraft när ni samarbetar i en mastodontartad kamp där det enda som står på spel är era liv, era själar, och slutet på världen som ni känner den.

Planeras för 4-6 spelare. Det är inte nödvändigt att vara väl insatt i spelsystemets regler. Jag har några ”cheat sheets” för de som är nya på DnD, och vissa karaktärer är mer lättspelade än andra.

Arrangör: Martin Bratt

Tider: Fre 19-02, Lör 14-21

ARRANGEMANGET ÄR INSTÄLLT P.G.A SJUKDOM

Oakwood Heights (KULT: Divinity Lost)
Ett stämningsfullt skräckäventyr i nya KULT: Divinity Lost

Det är en grå och kall vinterdag i Detroit då en grupp personer från åklagarmyndigheten
och poliskåren vallar runt den åtalade Franklin Mills på mordplatser runtom i staden.
Målet är att få klarhet i vad som skedde den där höstdagen, motivet bakom de grymma
morden, barnet som försvann, och om Franklin Mills verkligen har tappat minnet eller om det bara är en fasad.

Scenariot är anpassat för fyra spelare och beräknad speltid är en kväll.

Helmgast har godkänt att scenariot arrangeras på BSK, men jag måste lyfta fram att arrangemanget på BSK är fristående från Helmgast.
Scenariot är skrivet av Petter Nallo.

Arrangör: Kristoffer Karlsson
Tider:
Fre ca 16-22

ARRANGEMANGET ÄR INSTÄLLT P.G.A SJUKDOM