08/30/2015

Förstagångsbesökare

Har du aldrig besökt ett spelkonvent tidigare? Är du nyfiken eller lite orolig kring hur det fungerar? Här hoppas vi kunna ge en bra grundförståelse för vad som väntar dig när du besöker oss.

Vad är ett spelkonvent för något?
Ordet konvent kommer ifrån det latinska Conventus som betyder sammankomst. Ett spelkonvent är helt enkelt en sammankomst kring olika sorters spel. Ofta ligger huvudfokus på bordsspel i olika former. Brädspel, rollspel och kortspel är mycket vanligt. Digitala spel är mindre vanligt men det förekommer. Förutom massvis med spel finns det nästan alltid andra populärkulturella aktiviteter att ta del av under ett spelkonvent. Föreläsningar, filmvisningar, pysselhörnor och spelbutiker att handla i är exempel på detta.

Då spelkonvent ofta samlar stora mängder spelintresserade brukar man passa på att hålla turneringar eller mästerskap i populära spel. Du hittar förstås även helt prestationslösa aktiviteter att delta i. Det är ändå glädjen till spel som är det viktigaste.

Kort om Borås Spelkonvent
Borås Spelkonvent brukar förkortas BSK och har arrangerats sedan 1982. Detta gör oss till ett av landets äldsta återkommande spelkonvent. Bakom arrangemanget står Spelföreningen Armagedon i Borås som i år fyller 36 år! Vi arrangerar spelkonvent för att vi älskar spel. Vi vill erbjuda fler chansen att upptäcka vår underbara hobby samt ge de redan frälsta en plats att mötas och umgås på.

Våra arrangemang är religiöst och politiskt obundna och vi tillåter inte alkohol eller andra droger. Hasardspel förekommer inte. Vår målsättning är att alla ska vara välkomna och kunna delta oavsett förutsättningar. Konventet arrangeras ideellt och den deltagaravgift du betalar är bland annat till för att täcka hyra av lokaler, driftskostnader mm.

Hur är stämningen?
Vi arbetar på att skapa ett spelkonvent som ger dig som ny, oerfaren och kanske nervös en mjukstart in i spelkonventens härliga värld. Vi kommer därför ha specifika arrangemang där du kan ställa frågor och provspela olika sorters spel tillsammans med oss.

Vi som arrangerar BSK tror på trevligt bemötande och förståelse gentemot varandra. Detta är förstås något vi även förväntar oss av våra besökare. Resultatet är en avslappnad och välkomnande atmosfär vilket vi är väldigt glada för!

Caféet är förstås platsen där flest personer rör sig. Hjärtat i konventet som alltid är bemannat. Även på natten. Det är här du kan ta en paus och fylla på energidepåerna mellan allt spelande och det är här vi har vår information/reception. Har du frågor eller bara lite långtråkigt är det hit du ska söka dig.

Sova kan man göra i våra sovsalar och duschar finns tillgängligt så man kan hålla sig fräsch. Du hittar mer information om detta under fliken ”praktisk information”

Vad kan man förvänta sig?
Om du aldrig varit på ett spelkonvent tidigare har du en jättekul förstagångsupplevelse framför dig. Du kommer träffa massor av trevliga och glada människor med ett gemensamt intresse. Du kommer få chansen att spela spel du inte visste fanns, dricka alldeles för mycket koffein och förmodligen få mindre sömn än vanligt. Kanske hittar du nya vänner och bekanta att umgås med under och efter konventet. Vad som än händer hoppas vi att du får det riktigt kul tillsammans med oss på Borås Spelkonvent!

Vi hoppas att du nu har en bättre uppfattning om hur BSK är men du hittar förstås också mer specifik information under de andra flikarna på vår hemsida.