09/13/2015

Kortspel

När det handlar om kortspel på BSK så talar vi inte om poker, patiens eller liknande. Då talar vi om något som oftast bättre förklaras med termen CCG. CCG står för Collectible Card Game vilket skulle kunna liknas vid samlarbilder som går att spela med. Pokémon finns till exempel som CCG men det mest kända är Magic: The Gathering. Gemensamt för de flesta kortspel är att du försöker vinna mot din motståndare genom att ha rätt kombination av kort och veta när och hur du ska spela ut dem för bästa effekt. Att kunna läsa av och gissa vad din motståndare tänker göra är också en väldigt stor del i att vinna.

 

SvenskaMagic

Magic the Gathering

BSK mästerskap
Vi kommer även detta år ha en turneringsfinal på söndagen, där vi kommer att bjuda in de 8 deltagarna som vunnit respektive turnering under helgen till en Iconic Masters draft. Det är alltså följande 8 vinnare:

  • FNM Modern
  • 93/94
  • SM Legacy
  • Standard
  • Team Sealed (hela laget)
  • Vintage

Kan inte vinnaren spela i finalen så är det passdown som gäller, tills vi funnit 8 personer som är sugna på att drafta. Vinnaren kommer förutom äran och en pokal att vinna något fint som vi ännu inte plockat fram!

Schema

Schemat för BSK finns att beskåda i grafisk form nedan. Observera att schemat är preliminärt och att små ändringar i schemat kan komma att ske.

Fredag Kväll
Vi hälsar alla välkomna till årets konvent och vi börjar med en FNM i Modern. För er som föredrar att vrida på gamla kort, så hänvisar vi till att ni ska spela 93/94. Om man känner att inget av detta passar så kan man istället träna Legacy. Vi kommer starta 8-manna turneringar så fort det finns 8 som vill spela. De kör sedan 3 rundor swiss och detta går att göra med sista start 22.00

Lördag Morgon
Då var det dags för den stora happeningen på årets konvent. För nu är det Legacy SM som gäller. Vi kommer att 10 rundor rakt av oberoende av deltagarantal. Det bör medföra att det räcker med att gå 8-2 för att nå Top 8. Vi har en garanterad prissupport motsvarande 20000kr för denna turnering. Om du känner att Legacy inte fungerade eller känner att Standard är roligare så erbjuder vi just Standard efter två rundor av SM.

Lördag Kväll
Lördagskväll handlar givetvis om slutet av Legacy SM. För oss som inte hamnar i toppen av den turneringen erbjuder vi ett lagarbete genom Team-Sealed i det nya Guilds of Ravnica. Efter önskemål kommer vi köra Vintage på lördagkvällen. Dessa turneringar kommer att starta efter 9 rundor av Legacy SM. Därmed lite beroende på hur fort det går där, så startar vi kvällsturneringarna.

Söndag Morgon
8 lyckliga vinnare från fredag och lördag kommer här att få möjlighet att drafta Iconic Masters alldeles gratis. För oss andra finns också en möjlighet att drafta Masters 25, även om vi får betala en slant. För er som hellre spelar constructed erbjuder vi en möjlighet att spela Vintage och Premodern.

Priser
Prispoolen beror på antalet deltagare i turneringen. I princip går hela deltagaravgifterna tillbaka i priser efter att vi gjort avdrag för produktkostnader. Vinstsumman fördelas sedan i runda lag enligt följande modell (om det är Top 8).

1: 25% av vinstsumman
2: 15% av vinstsumman
3-4: 10% av vinstsumman
5-8: 5% av vinstsumman
9-X: 20% av vinstsumman

Om eventet inte har Top8 så kommer prisstrukturen följa ovanstående på ett ungefär men fördelningen av priser kommer att vara efter poäng (lika poäng = samma priser). Exakta summor/priser kommer annonseras på plats.

På Legacy SM har vi en garanterad prissupport på 20000kr. Så vinnaren kommer att få produkter eller motsvarande för minst 5000kr.

Vinster erhålls i form av motsvarande summa i boosters (25kr/booster, Guilds of Ravnica). Om du känner att du inte vill ha boosters, så kommer du få möjlighet att byta dessa mot kort i vår Pärm med kort. Det var något vi testat en tid nu och det verkar vara uppskattat. Målsättningen är att pärmen ska innehålla godsaker som passar alla (Eternalspelare, Standardspelare, Commanderspelare osv).

Nocturnal events
Som ni kanske noterat så finns inga Nocturnal events uppsatta på schemat. Det betyder inte att de inte finns, det betyder bara att vi valt att låta efterfrågan styra vad vi spelar och när. Vi har förberett för att spela följande saker:

Dessa Nocturnal eventsmöjligheter har vi förberett:

  • Påsdraft, 20kr (+produktkostnad)
  • Guilds of Ravnica draft, 100kr
  • Iconic Masters draft, 300kr

Arrangör: Svenska Magic

Tider: Fre 17-03 lör 09-02, sön 09-15

Vampire the Eternal Struggle

Vtes tillbaks från graven. Nya kort har tryckts.

Vampire the Eternal Struggle ges äntligen ut igen.

Det vill vi fira med att hålla en turnering på Borås spelkonvent!

Fina priser!

Föranmälan krävs. 20kr

Proxys på printexpansioner är tillåtna. Lekar finns att låna på plats.

Arrangör: Spelintressenten

Tider: Lör 10-13, 13 – 16, 16 – 19, final 20.30 – 23.30

Space Hulk Death Angel

Prova Space Hulk Death Angel

Grabba en kompis och kom förbi drop in under hela konventet.

Arrangör: Spelintressenten

Tider: Dropin under hela konventet

Wintergrim – A Nattsmyg Card Game

From the frozen hills of Wintergrim, to the lush forests of Stormshade

Samla resurser, håll koll på ditt och din motståndares matförråd, bygg byggnader, hyr arbetare, soldater och ledare, och se upp för stormar och annat extrem-väder medan du planerar din attack.

Wintergrim är ett strategiskt kortspel för 1 spelare/kortlek. Det kommer finnas möjlighet att få spelet förklarat, och att få spela mot spelskaparen eller mot någon annan, då med spelskaparen som samtidigt lär ut det.

Arrangör: Dan Heikenberg

Tider: Lör 12-16, 18-21