09/13/2015

Rollspel

Magiker, krigare, jediriddare eller pirat är ett fåtal av möjliga roller du kan ta dig an som rollspelare. Rollspel bygger på inlevelseförmåga, fantasi och lust att skapa en intressant och spännande berättelse som alla deltagare kan känna glädje i att vara delaktiga i. Ofta har du en spelledare som beskriver världen och händelser som du sedan får chansen att påverka genom att berätta vad du vill göra. Det som händer beror alltså mycket på dig, dina vänner och ibland lite tärningsslag. Det finns massvis med olika rollspel men exempel på kända svenska rollspel är Drakar och Demoner samt Mutant.

Hjältarnas Tid – rollspel för nybörjare

För dig som vill testa rollspel, men inte spelat så mycket förr

Hjältarnas tid är ett fantasyrollspel som öppnar porten till fantastiska äventyr.

Du tar rollen av en hjälte som försöker nå ära och berömmelse genom att överkomma faror, besegra fiender, och finna skatter. Tillsammans med dina vänner skapar du berättelsen och äventyret.

Spelet och berättelsen är anpassade för dig som vill testa rollspel för första gången, eller inte har spelat mer än några gånger förr. Men alla är välkomna, även erfarna veteraner.

2-6 spelare

Arrangör: Pontus Kjellberg
Tider: Fre 13-17

OSR-stugan

OSR rollspel, vad är det för något?

WCOSR bjuder in till one-shot OSR äventyr. Är du nyfiken på vad OSR innebär och vill prova så är detta ett perfekt tillfälle. Är du en gammal OSR-räv så är du likväl välkommen. När vi inte spelar så tjötar vi OSR så välkomna oavsett.

Följande One-shot äventyr kommer att spelas under dagen:

09:00 – 13:00 Schism – Lamentations of the Flame Princess
Vad har hänt med byns kyrka? Vad är det för barnlika skepnader som syns i skuggorna. Folk är rädda, men för vad? Ni måste ta reda på vad det är!

14:00 – 18:00 Fängelsehålor är djupa, och mörka – MörkBorg
Genom den lilla gallerförsedda gluggen kan man se årstiderna passera, höra fåglar kvittra, barn leka. Omvärlden har glömt bort fängelsehålans invånare, lämnade att ruttna bort. Men dessa invånare har inte glömt bort omvärlden.

19:00 – 23:00 Thro’ Centuries Fixed – The Cthulhu Hack
Du vaknar groggy, din kropp är stel, din syn suddig. Du försöker röra dig, dina krafter återvänder långsamt, det känns som om du sovit i en evighet. När synen klarnar tycker du att din omgivning är obekant, ljud, ljus, inget känns igen. Du kämpar att ringa efter hjälp men du saknar orden, du kommer inte ihåg. Vad har hänt, var är du, var har du varit?

Anmälan görs via följande länk till de olika arrangemangen:

https://volunteersignup.org/CEAJR

Om du får förhinder så gör en avanmälan tack (på anmälan, längst ned) så vi kan öppna platsen för någon annan!

Välkomna

Arrangör: Jörgen Bengtsson, Markus Linderum
Tider: Lördag 2:e November 09:00 – 13:00, 14:00 – 18:00, 19:00 – 23:00

Skrômt: Onda cirklar

Någonting hemskt har hänt er syster i Svartviken. Kan ni hjälpa henne?

Det var många år sedan ni hörde från er syster Irene. Inte ens när hennes make mördades ville hon släppa in er i sitt liv, trots alla ansatser till att återknyta kontakten från er sida. Så ni blev alla förbluffade när hon ringde, panikslagen, och bad om hjälp. Trots att hon inte kunde formulera vad det var som var fel gjorde hon det tydligt att det var något allvarligt.

Två dagar senare sitter ni på ett tag på väg mot Svartviken. Två syskon, en partner, samt den privata utredare ni anlitat för att försöka lista ut vad det är som drabbat Irene.

Skrômt utspelar sig i ett annorlunda Sverige än det vi är vana vid – ett mörkare, våldsammare och mer mystiskt Sverige. Här finns varelser endast  ett fåtal människor har möjlighet att se, varelser som de flesta tror bara  hör hemma i folksagor och legender. Men de finns på riktigt. De flesta  människor som träffar på dessa oknytt hittar på ursäkter och  bortförklaringar för att förneka vad de sett. Men de finns där ute, i en  värld som rymmer så mycket mer än vad ni kan föreställa er.

Scenariot Onda Cirklar är skrivet för fyra spelare. Färre spelare är inte att rekommendera, och det är inte möjligt att vara fem eller fler spelare.

Skrômt är ett rollspel skrivet av Kristoffer Warnberg. Det Kickstartades framgångsrikt under sommaren. Spelet använder en regelmotor som är lätt att förstå och använda. Reglerna ger verktyg för att gestalta och förstå sin rollperson. Det är ett spel om  drama och skräck, om vanliga människor som hamnar i ovanliga situationer.

Spelet tar upp en del tunga ämnen och är inte lämpligt för barn.

Arrangör:  Kristoffer Warnberg

Tider: Lör, kl 14:00-19:00

Stillbilder i tomma hus

Stilla ruvar Byttebo Hus på sina hemligheter. Stilla och … hungrigt

Det finns människor som tycker om att fota gamla hus, det finns människor som tycker om att bryta sig in i gamla hus, det finns människor som tycker om att leka med ouijabräden och ockulta saker i allmänhet. Det finns människor som tycker om att bryta sig in i gamla hus och fota när de försöker kontakta andar, för att sedan lägga upp det på nätet. Ni spelar sådana människor i ett Call of Cthulhu-äventyr i nutid i Småland. 3-5 spelare, speltid: 5 timmar.

Arrangör: Johan Jonsson, David Bothén och Claes Gerleman

Tider: fre 18:00-23:00, lör 13:00-18:00, 19:00-00:00