09/13/2015

Rollspel

Magiker, krigare, jediriddare eller pirat är ett fåtal av möjliga roller du kan ta dig an som rollspelare. Rollspel bygger på inlevelseförmåga, fantasi och lust att skapa en intressant och spännande berättelse som alla deltagare kan känna glädje i att vara delaktiga i. Ofta har du en spelledare som beskriver världen och händelser som du sedan får chansen att påverka genom att berätta vad du vill göra. Det som händer beror alltså mycket på dig, dina vänner och ibland lite tärningsslag. Det finns massvis med olika rollspel men exempel på kända svenska rollspel är Drakar och Demoner samt Mutant.

 

Skrômt – Vid sjöns rand

Villorna utgör en smått pittoresk syn där de ligger på rad precis vid den mörka sjöns rand. Fasaderna är nymålade inför sommaren och rabatterna noggrant efterhållna. Det är bara några veckor sedan ni kom hit nu. Sedan du körde upp på er nya grusuppfart och barnen förväntansfullt kastade sig ut genom bildörrarna.

Äntligen egna rum! Äntligen en trädgård att sätta upp en studsmatta på! Äntligen utrymme för den där katten som lillan så länge velat ha. Det är här, i Svartviken, ni tänkt bygga er lyckliga framtid. Om ni bara hade anat. Då hade du vänt den där dagen och aldrig kört upp på den knastrande uppfarten. Ni hade lagt Svartviken bakom er i backspegeln… och kört så långt det bara gick.

Skrômt utspelar sig i ett annorlunda Sverige än det vi är vana vid – ett mörkare, våldsammare Sverige. Här finns varelser endast ett fåtal människor har möjlighet att se, varelser som de flesta tror bara hör hemma i folksagor och legender. Men de finns på riktigt. De flesta människor som träffar på dessa oknytt hittar på ursäkter och bortförklaringar för att förneka vad de sett. Men du vet vad du såg, och du vet att de är verkliga.

Scenariot Vid sjöns rand är skrivet för fyra spelare, och vi rekommenderar starkt att inte vara färre än så.

Arrangör:Kristoffer Warnberg
Tider: Lör 18-21

Eon: Primoden på Piratöarna!
 
Pirater har kidnappat primod Arminius Pius! Han sitter fängslad på Piratöarna, där de hedniska tirakerna håller honom fången. Den heliga relik primoden fraktade är försvunnen – men kan omöjligen ha lämnat Piratöarna. Förmodligen är den såld till någon av de andra piratligorna. 
 
Ert uppdrag, om ni accepterar det, är tudelat. Hitta och återbörda den heliga reliken, samt frita primod Arminius Pius. Gå nu, och gör Daaks gärning. 
 
Spelarna tar rollen som några av Daakkyrkans starkaste tjänare – inkvisitörer. Fem personer, med olika kompetens och bakgrund men alla ledsagade av gudomlig rätt och Aboratens heliga vilja. Scenariot är skrivet för 3-5 spelare.
Arrangör: Pontus Kjellberg
Tider: Fredag 16-21